top of page

3 Moduri Simple de a Păstra Smochinele mai Mult Timp în Casă

Se apropie sezonul delicioaselor smochine! Află cum poți păstra, usca sau congela smochinele proaspete cât mai mult timp pentru un desfăț deplin vara aceasta.


Vara smochinele sunt fructul perfect pentru deserturi răcoritore și hrănitoare de sezon! Află mai jos cum te bucuri de ele un timp mai îndelungat.


“Smochinele se pot consuma proaspete, se pot usca sau congela. ”

Smochinele proaspete se păstrează în frigider așezate într-un singur strat pe tavă. Tava cu fructe se poziționează în cea mai rece parte a frigiderului. Nu așeză niciodată smochinele aproape de legume sau verdețuri proaspete, deoarece acestea provoacă scăderea rapida a vegetației (putrezirea lor). Smochinele depozitate în frigider trebuie consumate în trei zile.


Cum se usucă smochinele proaspete în casă:


Fructele proaspete se spală, se uscă cu un șervet curat, se sortează pe marimi și greutate, apoi uscă în cuptor, la soare sau în uscătorul special de fructe; în funcție de modalitatea și dispozitivul ales, uscare durează între 7-12 ore sau 7 zile.

După uscare, fructele se dau prin făină de orez. Se păstrează în locuri uscate, curate, luminate, ambalate în pungi de hartie, cutii de carton sau alte recipiente.

Congelarea smochinelor se face astfel:


Se spăla și se uscă smochinele cu un prosop de bucătărie, se așează pe o foaie de copt (nu atinge) și se îngheță până când fructul nu mai este greu. Odată ce fructul nu mai este greu, se transferă într-un recipient și păstrează în congelator până la trei ani. Nu uita să scrii pe recipient conținutul și data la care au fost congelate. #healthy #summer #snack #smochine

Da-ne de știre dacă ți-a fost de ajutor postarea noastră sau împărtășeste o poză pe social media cu smochinele tale pregătite pentru păstrare!



140 afișări0 comentarii

Comments


Cele mai iubite plante

bottom of page